WOAH POLITIKA PRIVATNOSTI

Pripremili smo ovu Politiku privatnosti (u daljem tekstu: Politika) za Vas jer nam je privatnost vrlo važna. Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Politiku – ona sadrži dosta korisnih informacije koje će Vam pomoći da razumete i donosite odluke o načinima na koji prikupljamo i koristimo lične podatke o Vama (u daljem tekstu: Lični podaci), kao i koja prava imate u ovom pogledu.

1. O čemu je ova Politika?

Ova Politika opisuje kako prikupljamo i koristimo Vaše Lične podatke putem:

· WOAH veb-sajt platforma, koja je dostupna na www.woah.com, predstavlja platformu na kojoj možete gledati video snimke, čitati interesantne vesti, učestvovati u lutrijama, takmičenjima i nagradnim igrama, skupljati poene i osvajati nagrade, kupone i popuste od različitih brendova i radnji i koristiti mnoge zanimljive odlike (u daljem tekstu: Platforma); i

 

· WOAH softverska aplikacija (u daljem tekstu: Aplikacija), koja se koristi za pristup Platformi preko Vašeg pametnog telefona ili drugog mobilnog uređaja, što Vam omogućava da uradite sve od gorenavedenog i mnogo više. Dodatne odlike uključuju kvizove, gledanje video snimaka (uključujući i snimke korisnika), slušanje muzičkih plejlisti, igranje igrica i učestvovanje u takmičenjima na licu mesta. Aplikacija takođe omogućava primanje informacija o događajima uživo i virtuelnim događajima, pogodnostima, promocijama, posebnim ponudama koje se dešavaju blizu Vas.

 

U daljem tekstu se Plaforma i Aplikacija zajednički nazivaju „Usluge“ koje Vam pružamo..

2. Šta da radite ako imate pitanja ili primedbe?

Ukoliko postoji nešto što ne razumete, ukoliko imate pitanja o nečemu što nismo opisali u ovoj Politici, ili imate primedbu na upotrebu Ličnih podataka, molimo koristite Help odeljak Usluga i pošaljite na imejl WOAHSrbija@coca-cola.com. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.

3. Da li postoje pravila za korišćenje Usluga?

Da, molimo pogledajte WOAH Uslove korišćenja koji opisuju Vaša prava i obaveze pri korišćenju Usluga..

4. Ko je odgovoran za način prikupljanja i korišćenja Ličnih podataka?

Mi nudimo Usluge u mnogim različitim zemljama jer smo globalna kompanija. To znači da su mnoge različite Coca-Cola kompanije uključene u pružanje Usluga i korišćenje Vaših Ličnih podataka. Izvolite link sa listom Coca-Cola kompanija koje mogu biti uključene u pružanje Usluga.

Ove kompanije mogu koristiti Vaše Lične podatke (i) kao što je opisano u ovoj Politici, i (ii) kao što je naloženo od strane S.A. Coca-Cola Services N.V. (Chaussee de Mons 1424, 1070 Brisel, Belgija), Žiška d.o.o. (Bul. Zorana Đinđića 79/7, 11070 Beograd, Srbija) i Coca-Cola HBC AG.  S.A. Coca-Cola Services N.V. i Coca-Cola HBC AG su Coca-Cola kompanije koje su odgovorne (u daljem tekstu: kontolori podataka) za Usluge jer odllučuju kako se Vaši Lični podaci mogu koristiti.

 

5. Šta su Lični podaci?

Lični podaci su sve informacije koje Vas mogu direktno identifikovati ili se odnose na Vas. Durgim rečima, Vaše ime, tačna lokacija, aktivnosti u kojima učestvujete na platformi, i ostale Vaše informacije koje ste podelili sa nama.

6. Šta su Osetljivi lični podaci?

Određeni Lični podaci mogu biti vrlo osetljivi. Oni mogu, na primer, otkriti Vašu religiju ili druga verovanja, zdravstveno stanje, rasu, etničku pripadnost, seksualni život, kriminalnu pozadinu, ili politička mišljenja. Takve informacije zovemo Osetljivi lični podaci. Molimo Vas da ne delite takve informacije preko Usluga.

7. Koje Lične podatke prikupljamo o Vama?

Kada koristite Usluge, možemo prikupljati informacije kao što su:

· Ime i prezime (neophodno za registraciju Usluga);

· Odabrano korisničko ime i lozinka (neophodno za registraciju Usluga);

· Odabrana profilna fotografija (avatar);

· Imejl adresa (neophodno za registraciju Usluga);

· Poštanska adresa;

· Broj telefona;

· Uzrast (neophodno za registraciju Usluga);

· Pol (neophodno za registraciju Usluga);

· Lokacija;

· Glas (voice)

· IP adresa;

· Korisničko ime na društvenim medijima/ID, liste prijatelja i kontakata;

· Slike, video snimci i sve ostale informacije koje ste odabrali da podelite preko Usluga, kao što su hobiji, zanimanja i obrazovanje;

· Informacije o Vašoj upotrebi Usluga, kao što su koliko puta i koliko dugo interagujete sa Uslugama, koje video snimke ste pogledali, kakve su Vam navike i obrasci pri kupovini, u kojim lutrijama i nadmetanjima ste učestvovali i koji Vam je trag surfovanja (odnosno, sa kojih veb-sajtova ste došli i gde idete);

· Informacije o uređajima koje koristite za pristup i interakciju sa Uslugama. Na primer, možemo znati da li koristite računar, tablet ili pametni telefon, koja Vam je rezolucija ekrana, koji operativni sistem, jezik i internet pretraživač koristite, i koja Vam je IP adresa.

 

8. Kako dobijamo Vaše Lične podatke?

Možemo dobiti Lične podatke o Vama:

· Kada nam ih aktivno pružite: Na primer, registrovanjem radi stvaranja naloga, ili objavljivanjem komentara, slika i video snimaka;

· Kada koristite Usluge: Pored informacije koje aktivno delite, postoji mnogo informacija koje prikupljamo u pozadini. Postoje alati koji nam omogućavaju da vidimo i zabeležimo te informacije, kao što su kolačići, pikseli, veb beacon-i i GIFovi. Postoji posebna politika koja objašnjava našu upotrebu kolačića i slične tehnologije. Molimo pogledajte našu Politiku kolačića za više informacija. Takođe koristimo beacon-e i geoograđivanje (geo-fencing); pročitajte nešto više o njima u odeljku 9 ispod.

· Oflajn: Takođe možemo prikupljati Lične podatke o Vama oflajn (van interneta), na primer, kada prisustvujete našim WOAH događajima, posetite radnju, ili kontaktirate WOAH servis za podršku potrošača.   

· Od ostalih izvora: Možemo primiti Vaše Lične podatke od drugih izvora, kao što su javne baze podataka, zajednički marketinški partneri ili platforme društvenih medija (uključujući osobe sa kojima ste prijatelji ili povezani na drugi način). Na primer, naša Aplikacija Vam omogućuje da se registujete preko Fejsbuk naloga. Ako to uradite, određeni Lični podaci sa Vašeg Fejsbuk naloga mogu biti podeljeni sa nama, kao što su Vaš javni profil i lista prijatelja.

 

9. Koje vrste Ličnih podataka prikupljamo putem beacon-a i geoograđivanja?

„Svetionik“ je uređaj instaliran u mnogim prodajnim mestima koje možete posetiti (kao što su radnje, restorani, bioskopi) i može da precizno odredi Vaš mobilni uređaj putem povezivanja sa njim (preko blututa) kada uđete u prodajno mesto. Svetionik nas onda obaveštava da se u određenom prodajnom mestu. Morate da ručno uključite blutut na Vašem mobilnom uređaju da bi svetionik mogao da ga precizno odredi.

 

Kada govorimo o geoograđivanju, mislimo na korišćenje GPS-a (globalni sistem za pozicioniranje) na mobilnom uređaju za lociranje Vašeg položaja.

 

Koristimo i svetionik i geoograđivanje da bismo slali automatske „push“ poruke o različitim promocijama, popustima i zabavnim dešavanjima u Vašoj okolini na Vaš mobilni uređaj, i da bismo Vam omogućili učestvovanje u takmičenjima i lutrijama na licu mesta. Na primer:

· Kada posetite radnju i prođete pored rafa sa Coca-Cola proizvodima, opremljenog svetionikom, svetionik zna da ste tu i može Vam poslati obaveštenje na pametni telefon o sniženju Coca-Cola proizvoda u ponudi.

· Kada ste u redu u bioskopu, naša aplikacija zna da ste tu i može Vas pitati da kupite Kolu i da nam pošaljete njen bar-kod. Ako to uradite, učestvovaćete u lutriji na licu mestu i možete dobiti besplatnu kartu za film.

· Kada nam GPS kaže da ste blizu radnje, možemo Vam poslati obaveštenje o lokaciji radnje i o tome kako možete dobiti popust na određene proizvode u radnji.

 

To znači da možemo da pratimo gde se nalazite u svakom trenutku u vremenu, ali to radimo isključivo da bismo Vam slali gorenavedene Usluge. Ovo nam takođe može omogućiti da razumemo koje su Vaše navike kretanja, potrošnje i kupovine (na primer, koje radnje posećujete i kad, koje proizvode kupujete), da bismo poboljšali Usluge i prilagodili ih Vašim željenim izborima.

 

Pitaćemo Vas za saglasnost za korišćenje ovih tehnologija na goreopisan način, ali uvek možete da ih isključite, ukoliko se predomislite, putem odgovarajućih podešavanja u „Settings Menu“ (meni postavki) na mobilnom uređaju (u postavkama, pogledajte WOAH aplikaciju, kliknite na nju i promenite postavke). Naravno, ukoliko isključite ove tehnologije, neće imati korist od prednosti koje sa njima dolaze, kao što su popusti na proizvode i usluge, ili šansa za učestvovanje u nadmetanjima i lutrijama.

 

10. Kako možemo koristiti Lične podatke?

Možemo koristiti Lične podatke:

· Da Vam omogućimo korišćenje Usluga;

· Da odgovorimo na Vaša pitanja i ispunimo zahteve;

· Da Vam šaljemo administrativne infomracije, na primer, informacije koje se tiču Usluga i promene pravila o korišćenju Usluga;  

· Da Vas obavestimo i omogućimo učestvovanje u nadmetanjima, lutrijama i drugim promocijama, i da upravljamo ovim aktivnostima. Neke od ovih aktivnosti imaju dodatna pravila, koja mogu sadržati dodatne informacije o tome kako koristimo Vaše Lične podatke. Molimo pažljivo pročitajte ta pravila;

· Da Vam ponudimo kupone, popuste i ostale nagrade, dozvolimo njihovo korišćenje i kupovinu;

· Da Vam šaljemo marketinške poruke za koje verujemo da bi Vas interesovale;

· Da personalizujemo Vaše iskustvo korišćenja Usluga putem pamćenja željenih izbora, kao i predstavljanjem proizvoda i ponuda prilagođenih Vama;

· Da olakšamo funkciju društvenog deljenja;

· Da Vam dozvolimo da šaljete poruke prijateljima preko Usluga. Korišćenjem ove funkcije, govorite nam da imate pravo da nam pružite ime i imejl adresu Vašeg prijatelja;

· Za poslovne potrebe, kao što su analiziranje informacije obezbeđenih Vašom upotrebom Usluga, sprečavanje lošeg ponašanja, krivičnih dela i prevara, zaštita naših prava i imovine i tuđih prava i imovine, razvijanje novih proizvoda, poboljšanje i modifikovanje Usluga, razumevanje obrazaca upotrebe i stope uspeha naših promocija i marketinških kampanja, i rukovanje i širenje naših poslovnih aktivnosti.

· Na način koji smatramo neophodnim ili odgovarajućim: (a) u skladu sa primenjivim zakonom, koji može obuhvatati zakone izvan države u kojoj živite; (b) za odgovaranje na zahteve suda, organa za sprovođenje zakona i ostale državne urpave; (c) za sprovođenje naših odredbi i uslova; i (d) za zaštitu prava, privatnosti, bezbednosti i imovine naše kompanije, Vaš i ostalih lica.

 

11. Sa kim možemo deliti Lične podatke?

Lične podatke možemo deliti:

· Sa ostalim Coca-Cola kompanijama, uključujući Coca-Cola HBC Srbija d.o.o, Batajnički drum 14-16, 11080 Beograd, Republika Srbija;

· Sa ostalim kompanijama koje nisu deo Coca-Cola grupe, ali koje pomažu u pružanju Usluga, kao što su pružaoci veb-sajt hostinga, analize podataka, procesa plaćanja, ispunjavanja naloga, informacionih tehnologija, korisničkih usluga, isporuka imejlova, revizije i ostalih usluga;

· Sa ostalim kompanijama koje nisu deo Coca-Cola grupe, ali sponzorišu takmičenja, lutrije i slične promocije;

· Da bismo Vas identifikovali svakome kome šaljete poruke preko Usluga;

· Sa Vašim prijateljima na društvenim medijima, ostalim korisnicima društvenih medija i pružaocima društvenih medija, u vezi sa Vašim aktivnostima deljenja na društvenim medijima, kao što je prilikom prijave u Usluge putem naloga na društvenim medijima Fejsbuk i Tviter. Ako to uradite, dozvoljavate nam da delimo određene informacije sa pružaocem društvenih medija i razumete da upotrebom podataka koje delimo upravlja politika privatnosti pružaoca. Ako ne želite da se Lični podaci dele sa ostalim korisnicima ili sa pružaocem društvenih medija, molimo nemojte se povezivati sa društvenim medijima putem naloga na Uslugama, i nemojte učestvovati u deljenju sa društvenih medija na Uslugama.

· Sa ostalim kompanijama, kada kupimo (deo) druge kompanije ili kada druga kompanije kupi (deo) naše kompanije, ili u slučaju druge slične transakcije, kao što su zajednička ulaganja.

 

Imajte u vidu da ćete deliti veliku količinu Ličnih podataka prilikom korišćenja Usluga, na primer, kada objavljujete komentare, slike i video snimke ili četujete sa ostalim korisnicima. Molimo imajte u vidu da će informacije koje delite preko Usluga postati javne i mogu biti dostupne drugim korisnicima i generalnoj javnosti.

Stoga pažljivo razmislite o tome šta delite pre nego što to uradite, jer kada informacija postane javna, potencijalno je može videti veliki broj ljudi.

12. Šta je sa linkovima ostalih veb-sajtova, aplikacija, platformi i slično?

Kada koristite Usluge, možete naići na linkove koj vode do ostalih veb-sajtova, aplikacija i platformi koje ne pružamo mi, već ostale kompanije. Molimo imajte u vidu da ne snosnimo odgovornost za takve veb-sajtove, aplikacije i platforme, a ova Politika se ne odnosi na njih. Treba da pročitate politike i pravila koje su takve kompanije postavile na svoje veb-sajtove, aplikacije i platforme da biste razumeli kako štite Vašu privatnost.

Činimo sve što možemo da bismo nadgledali sav sadržaj na Uslugama, međutim, ukoliko naiđete na sadržaj koje krši naše Uslove korišćenja, ovu Politiku, prava na Vašu ili tuđu privatnost, molimo Vas da slobodno to prijavite slanjem imejla na WOAHSrbija@coca-cola.com.

13. Kakva je naša marketinška praksa?

Možemo koristiti marketinške kompanije koje nisu deo Coca-Cola grupe za obezbeđivanje reklama (o proizvodima i uslugama Coca-Cola kompanije, kao i naših odabranih poslovnih partnera, koje Vas mogu zanimati kada pristupite i koristite Usluge. U skladu sa Vašom saglasnošću, takve reklame se zasnivaju na informacijama u vezi sa Vašom upotrebom Usluga, kao i informacijama primljenim od strane drugim kompanija.

Da bismo to uradili, mi i gorenavedene kompanije možemo koristiti različite alate koji mogu obuhvatati piksele, veb beacon-e, GIFove, svetionike/geoograđivanje (objašnjeno u odeljku 9 iznad) i kolačiće ili ostalu sličnu tehnologiju (kao što je opisano u Politici kolačića. To omogućava nama i kompanijama da Vas prepoznamo kada koristite različite uređaje, veb-sajtove i aplikacije i da razumemo koja su Vaša moguća interesovanja.

Da saznate više o ovome i o načinu podešavanja željenih izbora i vezi sa reklamiranjem, posetite http://www.evidon.com/consumers/profile_manager#tab3. Takođe možete kontrolisati upotrebu Vaših Ličnih podataka u svrhe reklamiranja praćenjem koraka opisanih u odeljku 15 ispod.

14. Kako čuvamo bezbednost Vaših Ličnih podataka?

Naš cilj je čuvanje bezbednosti Vaših Ličnih podataka u meri u kojoj je to razumno moguće. U tu svrhu, koristimo različite tehničke i organizacione mere bezbednosti. Nažalost, ništa što možemo da uradimo u ovom pogledu ne garantuje bezbednost od 100%. Ukoliko smatrate da korišćenje Usluga nije više bezbedno (na primer, ukoliko smatrate da je Vaš nalog hakovan), molimo kontaktirajte nas odmah WOAHSrbija@coca-cola.com.

15. Kako možete kontrolisati Lične podatke?

Vaše pravo da pristupite, ispravite i izbrišete Lične podatke

Ukoliko želite da regledate, ispravite ili izbrišete Lične podatke koje imamo o Vama, možete nas kontaktirate na WOAHSrbija@coca-cola.com. Molimo pojasnite u Vašem zahtevu kojim Ličnim podacima želite pristupiti, da li želite da izbrišete svoje Lične podatke ili da ih promenite i zašto, ili nas obavestite o tome kako želite da ograničite korišćenje svojih Ličnih podataka.

Možemo Vam zatražiti dodatne informacije radi potvrđivanja Vašeg identiteta ili radi boljeg razumevanja zahteva. U svakom slučaju, pokušaćemo da Vam ispunimo zahtev u najkraćem mogućem roku, ali imajte u vidu da ćemo možda morati da zadržimo određene informacije koja su zahtevane u skladu sa zakonom.

Vaši izbori koji se tiču našeg korišćenja i deljenja Ličnih podataka

Možete pristupiti podešavanjima profila na Platformi ili u Aplikaciji i izmeniti jednu ili više sledećih stavki:

Ime

Imejl adresa

Pol

Zemlja

Broj telefona

Nakon instalacije Aplikacije ili u odgovarajućoj kasnijoj fazi, bićete podsticani da uključite sledeće usluge:

Push obaveštenja

Blutut (Bluetooth)

Lokacija  

Kamera

Mikrofon

Pre određenih promocija i ekskluzivnih ponuda sa digitalnim sadržajem, možemo Vam tražiti da dozvolite Aplikaciji da omogući kameru i/ili mikrofon na Vašem mobilnom uređaju, tako da se mogu skenirati audio, vodeni žigovi, bar-kodovi, QR kodovi, deklaracije i ostale slike kojima se otključava pristup ovoj i budućim promocijama i ekskluzivnim ponudama sa digitalnim sadržajem. Upamtite da uvek možete onemogućiti korišćenje kamere i mikrofona u ovu svrhu, u postavkama Vašeg mobilnog uređaja (u postavkama potražite WOAH aplikaciju, kliknite na nju i promenite postavke).

Tražićemo Vašu saglasnost za korišćenje Ličnih podataka u marketinške svrhe. Uvek Vam je dopušteno da se predomislite i kažete nam da više ne koristimo Vaše Lične podatke u u marketinške svrhe. Drugim rečima, možete da isključite primanje marketinških poruka. To možete uraditi putem:

· Kontaktiranja nas na WOAHSrbija@coca-cola.com ili

· Klika na link “Unsubscribe” u svakoj marketinškoj poruci koju primite.

Pokušaćemo da ispunimo Vaš zahtev što je pre moguće. Ako isključite primanje marketinških poruka, možemo Vam još uvek slati administrativne poruke o Uslugama (kao što su promene ove Politike), koje ne možete da isključite.

16. Koliko dugo čuvamo Lične podatke?

Čuvaćemo Lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje Usluga, ako se duži period zadržavanja ne zahteva ili dozvoljava u skladu sa primenjivim zakonom.  

17. Koliko morate imati godina za korišćenje Usluga?

Usluge nisu namenjene za korišćenje od strane lica mlađih od trinaest (13) godina i zahtevamo da ne pružate nikakve Lične podatke preko Usluga.

18. Gde čuvamo Lične podatke?

Vaši Lični podaci mogu biti preneti u druge zemlje u kojima se nalaze kompanije Coca-Cola grupe, ili u kojima angažujemo eksterne pružaoce Usluga, uključujući Sjedinjene Države. Takve zemlje mogu imati pravila o privatnosti koja su različita od onih u Vašoj zemlji. Korišćenjem Usluga, saglasni ste sa prenošenjem Vaših Ličnih podataka u takve zemlje.

19. Ažuriranje ove Politike privatnosti

Možemo menjati ovu Politiku. Legenda „Poslednje ažuriranje“ na vrhu Vam govori kada je ova Politika poslednji put ažurirana. Sve promene se primenjuju kada objavimo ažuriranu Politiku na Uslugama. Upotreba Usluga nakon takvih promena znači da ste prihvatili revidiranu Politiku.

 

POLITIKA KOLAČIĆA I SLIČNE TEHNOLOGIJE

 

EU zakonodavstvo zahteva da Vas obavestimo o tome kako koristimo kolačiće.
Coca-Cola je napravila ovu stranu da bi objasnila upotrebu kolačića. Smatramo da je važno zaštititi Vašu privatnost i otvoreno govoriti o tome kako koristimo Vaše podatke. Ovi podaci služe za informisanje i pomažu Vam da uživate u našem veb-sajtu i aplikaciji.

POLITIKA KOLAČIĆA kompanije The Coca-Cola Company

Politika kolačića kompanije Coca-Cola Company opisuje različite tipove kolačića koji mogu biti korišćeni u vezi sa veb-sajtom koji posedujemo i kontrolišemo, a preko kog pristupate ovoj Politici kolačića (u daljem tekstu: Sajt), a opisuje kako možete upravljati njima.  

Možemo bilo kada promeniti Politiku kolačića.  Molimo pogledajte „POSLEDNJE AŽURIRANJE“ legendu na vrhu strane da biste videli kada je Politika kolačića poslednji put revidirana.  Sve promene ove Politike kolačića stupaju na snagu kada učinimo revidiranu Politiku kolačića dostupnom na ili putem Sajta.

 

Šta je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na Vašem računaru ili mobilnom uređaju.  Široko se primenjuju da bi omogućili rad veb-sajtova, ili njihov rad na bolji, efikasniji način.  Mogu to da rade jer veb-sajtovi mogu da čitaju i pišu ove datoteke, omogućavajući im da Vas prepoznaju i upamte važne informacije koje će Vaše korišćenje veb-sajta učiniti pogodnijim (na primer, pamćenjem podešavanja preferencija).   

 

KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?

Ispod se nalazi lista različitih tipova kolačića koji se mogu koristiti na Sajtu. Obratite pažnju da u onoj meri u kojoj prikupljene informacije čine lične informacije primenjuju se odredbe Politike privatnosti i dopunjuju Politiku kolačića.

Neophodni kolačići.  Neophodni kolačići su potrebni da bi Sajt radio i omogućuju Vam da se krećete po Sajtu i da koristite njegove usluge i odlike.  Bez ovih apsolutno neophodnih kolačića, Sajt neće raditi za Vas onoliko glatko koliko bismo voleli, a mi možda nećemo biti u stanju da Vam obezbedimo Sajt ili određene usluge i odlike koje ste tražili.

 

Tip kolačića

Opis

Kako upravljati kolačićima

Sesija

Kolačići sesije se koriste da održavanje stanja aplikacije.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Balansiranje opterećenja

Kolačići za balansiranje opterećenja se koriste za distribuiranje podataka širom sveta i smanjenje opterećenja servera.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Korisnički ID

Kolačići za korisnički ID se koriste da bi obezbedili da korisnici vide samo svoje podatke.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Bezbednost

Kolačići za bezbednost se koriste za bezbednosne kontrole i provere.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

 

Kolačići funkcionalnosti.  Kolačići funkcionalnosti prikupljaju informacije o Vašim izborima i željenim postavkama, i omogućavaju nam da zapamtimo jezik i ostala lokalna podešavanja i da prilagodimo Sajt i aplikaciju u skladu sa tim.  

 

Tip kolačića

Opis

Kako upravljati kolačićima

Jezik

Kolačići jezika se koriste za skladištenje jezika koji je korisnik odabrao, kao i za prikazivanje tačnih opcija.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Lokacija

Približna adresa korisnika (grad, savezna država, država, poštanski broj), određena IP adresom, zadržava se da bi se automatski odabrala odgovarajuća država i prikazali prodavci i dani prikazivanja u toj oblasti.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Mobilni uređaj

Ako korisnik pregleda Sajt na mobilnom uređaju, kolačić se podešen da pokazuje da li je odabran glavni veb-sajt (tj. da li uređaj ima omogućen Flash), ili mobilni sajt bez Flash-a.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Referentni sajt

Referentni sajt se snima radi boljeg razumevanja željenih odabira korisnika.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Poslednja poseta i aktivnosti

Datum poslednje posete i aktivnosti, kao i ostale informacije, beleže se da bi se korisniku pružilo ažuriranje o tome „šta se promenilo na sajtu od poslednje posete“, kao i da bi se bolje razumeli željeni izbori korisnika.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Nedavno pogledani video snimci

Datum i naslov nedavno gledanih video snimaka se snima da bi se bolje razumeli željeni izbori korisnika.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Flash kolačići

Flash kolačići se koriste da bi se omogućilo puštanje audio i video sadržaja.  

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Istorija strana

Kolačići za istoriju strana se koriste za praćenje redosleda strana koje je korisnik posetio.  Ukoliko korisnik dobije poruku o grešci prilikom posete Sajtu, informacija kolačića se čuva u datoteci za beleženje obaveštenja i rešenja grešaka.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

 

Kolačići za praćenje društvenih plug-in (dodatnih) programa  Takvi kolačići se koriste za praćenje članova [i onih koji nisu članovi] društvenih mreža radi analiza istraživanja tržišta i razvijanje proizvoda.

 

Tip kolačića

Opis

Kako upravljati kolačićima

Facebook (Fejsbuk)

Kolačići se koriste za praćenje članova Fejsbuka [i onih koji nisu članovi] radi analiza istraživanja tržišta i razvijanje proizvoda.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Twitter

Takvi kolačići se koriste za praćenje članova [i onih koji nisu članovi] radi analiza istraživanja tržišta i razvijanja proizvoda.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

 

Analitički kolačići.  Analitički kolačići prikupljaju informacije o upotrebi Sajta i omogućavaju nam da poboljšamo način na koji Sajt radi.  Na primer, analitički kolačići nam pokazuju koje su najčešće posećene strane na Sajtu, pomažu nam u evidentiranju svih teškoća koje imate sa Sajtom i pokazuju nam da li su naši oglasi efikasni ili ne.  Ovo nam omogućava da vidimo sveobuhvatne obrasce korišćenja na Sajtu, radije nego upotrebe jedne osobe.

Ovaj Veb-sajt koristi Google Analytics, internet analitički servis koji obezbeđuje kompanije treće strane (u daljem tekstu: Gugl).  Gugl instalira kolačiće opisane u gornjoj tabeli da bi nam pomogli u analiziranju načina upotrebe Veb-sajta. Informacije koje generišu ovih kolačići o povezanoj upotrebi Veb-sajta prenosi Vaš pretraživač i čuvaju se od strane Gugla na serverima u Sjedinjenim Državama i ostalim zemljama. Gugl koristi ove informacije u naše ime, u svrhu procenjivanja Vaše upotrebe Veb-sajta, sastavljanja izveštaja o aktivnostima na veb-sajtu i pružanja ostalih usluga u vezi sa aktivnostima na veb-sajtu i upotrebom interneta.  IP adrese prikupljene putem Google Analytics se ne povezuju sa ostalim podacima koje poseduje Gugl. Možete odabrati da isključite ili blokirate Gugl kolačiće, odabirom odgovarajućih podešavanja u Vašem pretraživaču.  Ukoliko to uradite, možda nećete biti u stanju da koristiti punu funkcionalnost ovog Veb-sajta. Možete preuzeti i instalirati Google Analytics Opt-out Browser Add-on (opcionalni dodatak za pretraživač), dostupan ovde: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Tip kolačića

Opis

Kako upravljati kolačićima

Google Analytics

Google Analytics kolačići prikupljaju ukupne statističke podatke radi poboljšanja prezentacije i navigacije Sajta.  Gugl dopunjuje ukupne podatke sa podacima o demografiji i interesovanju, tako da možemo bolje da rezumemo naše posetioce.

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Adobe Omniture

Adobe Omniture analitički kolačići prikupljaju ukupne statističke podatke radi poboljšanja prezentacije i navigacije Sajta.

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

 

 

 

Marketinški kolačići.   Kolačići za reklamiranje se koriste u marketinške svrhe.  

Tip kolačića

Opis

Kako upravljati kolačićima

Reklamiranje

Isporuka reklama na osnovu ponašanja/ciljanih reklama

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Analiza tržišta

Sprovođenje analize tržišta

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Kampanje / promocije

Merenje efikasnosti kampanje

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

Otkrivanje prevara

Otkriva klik prevare

Prihvatite/odbijte preko podešavanja pretraživača

 

 

Otisak uređaja

Da bismo mogli da Vam ponudimo sadržaj za koji mislimo da će Vas zanimati na osnovu aktivnosti na Sajtovima, i radi sprečavanja prevara i u svrhe provere, takođe možemo koristiti druge tehnologije koje su slične kolačićima.  Na primer, možemo prikupljati osobine uređaja i kombinovati podatke prikupljene od strane većine pretraživača, ili automatski putem uređaja, da bismo stvorili jedinstven ID koji identifikuje Vaš pretraživač ili uređaj sa razumnom sigurnošću. U tom smislu, možemo prikupljati, koristiti i kombinovati sledeće informacije:

Broj poseta;

Poslednju posetu;

Prvu posetu;

Eksternu IP adresu;

Internu IP adresu;

Rezoluciju ekrana;

Geolokaciju (geografsku širinu/dužinu na osnovu IP adrese);

Benčmark (reper) učinka uređaja;

Benčmark (reper) propusnog opsega uređaja;

Korisnički agent uređaja (tip pretraživača, verzija);

Mogućnosti uređaja (moderni niz, saopštava mogućnosti uređaja);

Operativni sistem uređaja;

Instalirani plug-inovi na uređaju;

Jezik pretraživača;

Flash omogućen ili onemogućen;

Vreme uređaja na datoteci;

Korišćene ključne reči ako se dolazi iz pretraživača;

Posećene strane;

Dužina posete;

Strana za upućivanje;

Položaj kursora miša;

Klikovi miša;

Položaj točka na mišu za pomeranje strana.  

 

Koristimo ove informacije:

Da bismo saznali Vaša interesovanja i interakcije na osnovu sadržaja pogledanog na našim Sajtu (na primer, koliko često posećujete Sajtove i koji sadržaj gledate ili na koji sadržaj klikćete);

Za sprečavanje prevara i u svrhe provere.

 

Takođe možemo koristiti veb beacon-e, piksele, ili Java skript. Oni nam omogućuju da Vas upamtimo i da Vam ponudimo personalizovani sadržaj ili ponude kada se vratite na Sajtove.

Obratite pažnju da se primenjuju odredbe Politike privatnosti na takvu obradu, u onoj meri u kojoj gorepomenute informacije prikupljene putem takvih tehnologija čine lične  informacije. Možemo deliti te informacije sa pružaocima usluga treće strane, u meri dozvoljenoj Politikom privatnosti.

 

Kako treće strane koriste kolačiće na našem veb-sajtu?

reklame

identitet korisnika

isto kao navedeno u gornjoj tabeli

Kolačići mogu biti kolačići prve ili treće strane i to znači da su izdati od strane ili u ime kompanije The Coca-Cola Company (kao što je definisano u Uslovima korišćenja veb-sajta) i/ili njenih podružnica, ili od strane rukovaoca veb-sajtova treće strane. Ovaj Sajt koristi kolačiće prve i treće strane.

Ovaj sajt se može povezivati sa veb-sajtovima treće strane i taj proces povezivanja može uključivati stavljanje kolačića treće strane na Vaš računar ili drugi uređaj. Ne kontrolišemo kolačiće treće strane korišćene za bilo koju od ovih svrha. Potrebno je da proverite veb-sajt treće strane da biste razumeli njihovu praksu i kontrolu skupljanja podataka pre klika na link na našem Sajtu.  

 

Kako da upravljam kolačićima?  

Pored gorenavedenih opcija, možete bilo kada odbiti, prihvatiti ili ukloniti kolačiće sa Sajta, aktiviranjem ili pristupanjem podešavanjima Vašeg pretraživača. Informacije o procedurama koje se prate da bi se omogućili, onemogućili ili uklonili kolačići mogu se naći na veb-sajtu pružaoca usluge internet pretraživača, putem stranice za pomoć (help screen).  Možete poželeti da posetitehttp://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html radi informacija o najčešće korišćenim pretraživačima. Molimo obratite pažnju da ne moraju sve odlike Sajta raditi kako je predviđeno, ukoliko onemogućite ili uklonite kolačiće.

Ukoliko želite da očistite sve kolačiće ostavljene od strane veb-sajtova koje ste posetili, navodimo Vam linkove preko kojih možete preuzeti tri programa koji čiste kolačiće za praćenje:

http://www.lavasoftusa.com/products/ad-aware_se_personal.php, http://www.spybot.info/en/download/index.html,
http://www.webroot.com/consumer/products/spysweeper/.

 

IP ADRESE

IP adresa je broj koji prepoznaje računar ili drugi uređaj koji je korišćen za pristup internetu.  Najčešće, veb servet automatski prikuplja IP adrese i koristi ih za upravljanje veb-sajtom. IP adrese se najčešće koriste zajedno sa kolačićima u svrhu „pamćenja“ računara i drugih uređaja korišćenih za pristup Veb-sajtu. Ovaj Sajt koristi IP adrese zajedno sa Kolačićima.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate dalja pitanja, molimo kontaktirajte nas na:

WOAHSrbija@coca-cola.com